Kundanpassade diamantverktyg

Med ny adress i Skogås.

 • Elektropläterade diamant-
  och CBN-verktyg

  Som ensam tillverkare i Norden erbjuder vi dig ett stort urval av slipprodukter där vi tillsammans utformar slipskivans form och storlek. Vi klarar dimensioner från 0.5 mm ända upp till 750 mm i diameter och längder på 10 meter, vilket vi är helt unika på i norra Europa.

 • Skärpverktyg

  Diamantavrivningsverktyg tillverkar vi sedan 1996 och där kan vi erbjuda de flesta modeller. Vi bestyckar verktygen med syntet- eller naturdiamanter för skärpning av keramiska slipskivor. Vi tillverkar även diamantbestyckade skärprullar för skärpning av keramiska slipskivor.

 • Sintrade slipskivor

  Diamantprofil erbjuder som partner till 3M-s sortiment av sintrade slipskivor av högsta kvalité för slipning av skärande verktyg i både hårdmetall och snabbstål. Detta sortiment tillsammans med 3M- keramiska slipskivesortiment är ett utmärkt komplement till våra övriga produkter.

 • Partner till 3M

  Vårt samarbete med 3M innefattar ett urval av effektiva slipskivor för bearbetning av olika ståltyper.
  I produktsortimentet finns bl.a. CBN- och Diamanslipskivor, samt Keramiska Slipverktyg med 3M:s patenterade teknologi med precisionsformade slipmineralerna som marknadsförs under varumärket Cubitron™ II.

 • Slipning av sågkedjor

  Vi är en av få tillverkare i Skandinavien av elektropläterade slipverktyg som erbjuder ombeläggning av utslitna slipskivor för slipning av motorsågskedjor.
  Vi belägger om och nytillverkar de flesta typer av slipskivor som finns på marknaden.

Tillverkning av slipverktyg med en slipteknologi i framkant!

Som en av få tillverkare erbjuder vi på Diamantprofil våra kunder ombeläggningar av utslitna verktyg vilket är lönsamt och miljövänligt.

Vi är idag den största tillverkaren och marknadsledande inom elektropläterade slipverktyg i Norden. Sedan juni 2010 ingår vi i Swedex AB som är en av norra Europas största tillverkare av hårdmetallkapklingor och som har sin tillverkning i Mjölby. Vi är sju bolag inom Garpco koncernen som har sitt säte i Jönköping.

“Företag som ställer höga krav på sina leverantörer samt värdesätter kvalitet och leveranssäkerhet är våra viktigaste kunder.”